fbpx

Lotte Knuif

Home/Teams/Lotte Knuif

Lotte Knuif

Sportmarketeer & Events (stagiaire)

Ik ben Lotte Knuif, 21 jaar en Sportmarketeer stagiaire bij Sport2Inspire.

Momenteel ben ik met het 4e en laatste jaar van de opleiding Toerisme Management gestart. Binnen deze opleiding worden er zeer verschillende topics behandelt van marketing tot vreemde talen en van bedrijfseconomie tot evenementen organisatie. Gaande weg heb ik mijn passie voor evenementen, entertainment, sport en marketing vergroot.

Als vrijwilliger heb ik mijn steentje mogen bijdragen aan geweldige sportevenementen. In 2016 heb ik de Hoge Veluwe Loop mogen organiseren, met de hoofdverantwoordelijkheid voor de start/finish. Tijdens de zomer dat jaar was ik als vrijwilliger een week werkzaam bij hét grootste zomersportevenement van 2016, de Olympic Experience in Den Haag. Het strand van Den Haag werd omgebouwd tot het Nederlandse Copacabana, dat volledig in het teken stond van de Zomer Spelen in Rio de Janeiro. Hier heb ik veel kunnen leren van Yvon Roelofs over onder andere vrijwilligersmanagement.

Via mijn studie heb ik stage mogen lopen in het verre, maar ó zo mooie Zuid-Afrika. Hier was ik fulltime werkzaam bij een vier sterren Guest House met wijngaard. Een droom die uitkwam en een zeer leervolle ervaring over de verschillen in cultuur, levenswijze en werkwijze. Een divers land met nog steeds helaas veel armoede en misdaad. Om te zien hoe sommige mensen daar leefden is hartverscheurend. Maar om te zien en te voelen hoe sport deze mensen kan verbinden en hun te laten vergeten in welke situatie ze zitten is om nooit te vergeten. Zo zie je dat sport een ontzettend belangrijke factor is in de maatschappij en de verbinding van mensen. Ook interessant aan Zuid-Afrika is om het effect van een WK voetbal tijdens en na het toernooi te kunnen vergelijken door verhalen van de lokale bevolking. Er zijn positieve effecten, maar ook zeker negatieve effecten. Denk hierbij vooral aan de economische -en sociale impact.

Al vanaf dat ik kon lopen ben ik door mijn familie aangestoken met het sportvirus. Ik sta in het leven met een echte sportersmentaliteit. Verliezen is geen optie en opgeven staat niet in mijn woordenboek.. Na 10 jaar te hebben gekorfbald bij Groen Zwart ben ik sinds 2013 fanatiek voetbalster in Vrouwen 1 van RKSV NEO uit Borne.

Vlak voor de zomer ben ik gevraagd door de Twentsche Courant Tubantia om daar aan de slag te gaan als Marketing/Communicatie assistent voor het Business Festival. Een mooie kans om mijn marketing skills te ontwikkelen aan de hand van B2B-marketeer Marloes Boksebeld.

Ik ben enthousiast, sociaal, leergierig en gedreven. Ik ga planmatig en gestructureerd op mijn doel af. Via Sport2Inspire wil ik een stap dichterbij mijn ambitie komen om ooit als manager aan het roer te staan van een groot en succesvol sportevenement. Ik weet zeker dat ik van Martijn veel kan leren over de sportbranding, het samenstellen van sportmarketingstrategieën en om sporters te helpen bij hun ontwikkeling naar de top.

  • Email: lotte@sport2inspire.nl