fbpx

Decathlon

Home/Decathlon

DECATHLON

Dienst: Strategie & Concept + Content & Campagne + Ondersteuning & Uitvoering

Voor meer informatie: info@sport2inspire.nl

OPDRACHT

Decathlon heeft Sport2Inspire gevraagd om een strategisch adviesplan betreft partnerships te realiseren. Hoe moet je omgaan met samenwerkingspartners en hoe haal je het maximale uit deze samenwerkingen? Sport2Inspire heeft Decathlon bij dit vraagstuk geholpen en bij gesprekken met potentiële samenwerkingspartners ondersteuning gegeven in de ontwikkeling van content en campagnes die zorgen voor meer omzet en van toegevoegde waarde zijn voor de partners. De eerste uitlevering aan samenwerkingspartners zijn gedaan.

Daarnaast hebben wij een creatief concept voor de activatie van Decathlon tijdens de Enschede Marathon bedacht. Hiervoor is een activatieplan geschreven.

OVER DECATHLON

Decathlon is de grootste sportwinkel van Nederland. Bij Decathlon vind je 65 sporten, met de bijbehorende sportartikelen.  In de zomermaanden vind je in alle winkels een zeer uitgebreid aanbod aan kampeer artikelen. Maar Decathlon staat (wereldwijd) ook bekend om haar fietsen van het eigen merk B’Twin.

RESULTAAT

Wij hebben voor Decathlon een partner- en marketingplan opgeleverd. Hierdoor heeft Decathlon een heldere visie ten aanzien van samenwerkingspartners en kunnen zij gerichter rendement halen uit deze samenwerkingen. Mede naar aanleiding van dit plan is Decathlon Enschede aantoonbaar gegroeid in de omzet.

Ook is er nieuw concept, een clubmateriaalscan ontwikkeld voor Decathlon. Deze scan is succesvol bij meerdere clubs uitgezet, waardoor Decathlon meer materialen verkoopt aan verenigingen in het bewerkingsgebied.