“Een fijne en inspirerende samenwerking” zo omschrijft Martijn van der Lee, eigenaar van Sport2Inspire, de samenwerking met Steffan Winkelhorst. Sport2Inspire heeft het genoegen gehad om met de gedreven topsporter samen te werken. “Steffan is een topatleet die heel veel voor zijn sport heeft moeten doen en moeten laten. Het is geweldig om als Haaksbergs sportmarketingbureau met een Nederlands kampioen uit de gemeente te mogen samenwerken”. Helaas werd, mede door een tweede zware knieblessure, de motivatie minder. Steffan hier zelf over: “Ik merkte dat ik niet meer genoot van het proces. Het kostte me moeite om de trainingen te doen en ik haalde er te weinig voldoening uit”.

Sport2Inspire is geïnspireerd geraakt door de vastberadenheid waarmee Steffan, in een voor Nederlandse begrippen ongewone sport, zich bewoog richting de wereldtop. Ondanks dat in Nederland de prestaties niet altijd op waarde werden geschat en de enorme potentie van Steffan helaas niet altijd werd gezien heeft hij zeker in de skiwereld grote naam gemaakt. Een 29e plek na de eerste run op de wereldkampioenschappen in St. Moritz in 2017, de eerste Continental Cup overwinning voor een Nederlandse skiër en een hele rits aan Nederlandse titels. Met plaats 74 op de wereldranglijst stopt Steffan als de beste slalom skiër die Nederland ooit heeft gehad.

Nu kan hij zich helemaal focussen op zijn studie en maatschappelijke carrière. Steffan hartelijk dank voor de prettige samenwerking, succes met de maatschappelijke carrière een we spreken elkaar!

Lees hier het persbericht van Steffan Winkelhorst over zijn besluit om te stoppen.