Waar sta je voor als club en hoe zorg je dat dit verhaal op heldere wijze in een sponsorgesprek duidelijk wordt? Dit is een van de thema’s tijdens de ‘sponsorpartnerships’ training. De training daagt de cursisten uit om op een andere manier naar sponsorpartnerships te kijken. De training wordt gegeven door Martijn van der Lee. Hij zal zijn ervaring op het gebied van commercie, marketing en communicatie die hij heeft opgedaan in het betaalde voetbal en door het geven van trainingen aan collega’s bij amateurclubs en sportmanagement opleidingen, op inspirerende wijze delen.

Martijn: “We proberen met de training de sponsorcommissies bewust te laten worden van de toegevoegde waardes die je als vereniging voor bedrijven kunt zijn en deze te vertalen naar een helder verhaal richting potentiële partners.”

In de 2 uur durende training krijg je tips en tricks, maar je gaat ook zelf aan de slag met opdrachten die aansluiten op de besproken theorie. Aan het eind van de training zal alle verzamelde informatie leiden tot een gerichte aanpak voor het benaderen van bedrijven. De sponsorcommissie kan meteen op pad met de tijdens de training vergaarde informatie en gemaakte opdrachten. Indien gewenst kunnen meerdere trainingen worden gegeven, bijvoorbeeld gericht op marketing en/of sales of specifieke vragen die leven binnen de sponsorcommissie/vereniging.

De ‘sponsorpartnerships’ training werd door Sport2Inspire voor de eerste keer in deze opzet georganiseerd voor voetbalclub HSC’21 uit Haaksbergen. De aanwezigen waren zeer enthousiast over de inhoud van de training:

“Door deze training krijg je een bredere kijk op sponsoring en ontwikkel je een andere manier van denken”. Andere opmerkingen van de leden van de sponsorcommissie waren: “ik heb meer inzicht gekregen in sportsponsoring”, “De tijd ging erg snel” en “Deze training heeft mij de ogen geopend”.

De training helpt het rendement van de commerciële gesprekken te verhogen en helder te hebben waar de meerwaarde van jouw vereniging voor de potentiële sponsoren zit. De ‘sponsorcommissie training’ helpt ook jullie vereniging verder!

Wilt u meer weten over deze training? Neem contact op via martijn@sport2inspire.nl of 053-8200927