fbpx

Sport2Inspire

Fc emmen

opdrachtgever

FC Emmen is een Nederlandse betaald voetbalclub, opgericht op 21 augustus 1925. Het is de enige profvoetbalclub uit de provincie Drenthe. De club speelt sinds 1985 profvoetbal en kwam vervolgens 33 seizoenen achtereen uit in de Eerste divisie. In het seizoen 2017-2018 promoveerde de club via de play-offs voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. 

 
opdracht

Sport2Inspire heeft een prachtige kans gekregen om de merkidentiteit en positionering van FC Emmen vorm te geven, en daarmee het potentieel van de club te maximaliseren. Door middel van verschillende sessies met de belangrijkste stakeholders van de club, heeft Sport2Inspire een grondig inzicht gekregen in de waarden en overtuigingen die de kern vormen van de club. Met een sterke merkidentiteit en duidelijke positionering zal FC Emmen zich onderscheiden van andere clubs en een krachtig en inspirerend beeld uitdragen naar de wereld.

resultaat

Sport2Inspire heeft de inzichten naar concrete richtlijnen vertaald voor de marketing en communicatie van de club. Door een duidelijke en consistente boodschap uit te dragen die past bij de kernwaarden van de club, zal FC Emmen in staat zijn om zijn fans en supporters beter te bereiken en te binden.