fbpx

Sport2Inspire

FBK Games

opdrachtgever

De Fanny Blankers-Koen Games, ook wel de FBK Games genoemd, is een jaarlijkse IAAF World Challenge wedstrijd gehouden in Twente (Hengelo). Afgelopen jaar zijn de FBK Games benoemd tot werelderfgoed van de internationale atletiekfederatie. De wedstrijd bestaat uit een hoofdprogramma voor atleten van internationaal niveau. Dit jaar kun je de wereldtop van de atletiek in Twente aan het werk zien op 9 juni 2019 in het FBK stadion te Hengelo .

missie

De FBK Games is het grootste internationale topatletiek evenement van Nederland. De FBK Games dankt haar naam aan één van Nederlands grootste atleten ooit: Fanny Blankers-Koen. In de geest van Fanny Blankers-Koen maakt de FBK-Games topatletiek toegankelijk en biedt het (inter)nationale topatleten en talenten een podium om zich in Nederland te laten zien aan het grote publiek. De FBK-Games, onderdeel van de World Athletics Tour Gold, is door de jaren heen hét decor voor historische wereld-, Europese-, en nationale records. 

opdracht

De FBK Games en Sport2Inspire werken samen aan activatie concepten voor potentiële partnerships. De FBK Games zijn volop in ontwikkeling. Tijdens de laatste editie waren er dj's en een band voor de muziek, vuurwerk bij de opkomst van atleten, een wavelight en zogeheten battles tussen de topatleten. Daarnaast zoekt de FBK Games nog meer naar partnerships met (potentiële) sponsoren. De FBK Games zoekt naar gelijke waarden en doelstellingen die beide kan versterken. Een intensievere samenwerking die voor beide partijen echt voordeel oplevert, dat is het uitgangspunt. Sport2Inspire is gevraagd om mee te denken bij de totstandkoming van deze partnerships door creatieve concepten te ontwikkelen.

resultaat

Een versterkte positionering, om op deze manier een partnershipportfolio neer te zetten die het beter mogelijk maakt landelijke partijen te binden aan de FBK Games.